Projecten

Château de Villandry

Château de Villandry is een 16de eeuws kasteel aan de Loire (Frankrijk) beroemd om zijn mooie renaissancetuinen. Deze tuinen werden aangelegd door Joachim Carvallo, de overgrootvader van de huidige eigenaar, en zijn gebaseerd op oude ontwerpen. Vooral de decoratieve moestuin geniet een grote populariteit. Door de inzet en passie van de familie Carvallo kunnen we vandaag nog steeds genieten van één van de mooiste renaissancetuinen in Europa

Paleistuin Het Loo

De tuinen van Paleis Het Loo zijn in de 17e eeuw aangelegd als barokke tuin in opdracht van Koning-stadhouder Willem III en zijn vrouw Koningin Mary II, de grondleggers en eerste bewoners van Paleis Het Loo. Deze Hollandse baroktuin, symmetrisch met veel parterres, indrukwekkende fonteinen en historische beplanting moest Willem en Mary status en aanzien geven en had als doel om de bezoekers te imponeren.

Herrenhäuser Gärten

De tuinen van Herrenhausen (Herrenhäuser Gärten) in het Duitse Hannover bestonden oorspronkelijk uit vier tuinen waarvan de  centraal gelegen Große Garten   één van de belangrijkste baroktuinen van Europa is. De oorsprong van deze tuin start in 1638 toen Hertog Georg von Calenberg begon met de aanleg van deze tuin en bijbehorende gebouwen. Zijn zoon zette de werken voort en liet een kasteel met bijbehorende lusttuin aanleggen.