Hybriden

BetterBuxus®  is de merknaam van resistente Buxusrassen, ontwikkeld door Herplant BVBA, na een intensief veredelingsprogramma in samenwerking met ILVO. Deze rassen zijn verkregen door klassieke veredeling tussen verschillende Buxussoorten en zijn dus hybriden. De 4 rassen zijn resistent tegen Calonectria pseudonaviculata (oude naam: Cylindrocladium).

Bescherming merk en kwekersrecht

Deze nieuwe rassen worden beschermd door merkenrecht en kwekersrecht.
De 4 rassen zijn beschermd door het Europees kwekersrecht (CVPO)  en mogen niet vermeerderd worden zonder toestemming van de veredelaar.

Buxus Renaissance (‘HER2009B01’)PBR

Deze laaggroeiende Buxus heeft een mooi glanzend blad en is uitermate geschikt voor lage hagen. ‘Renaissance’ heeft kleine bladeren en blijft  heel het jaar donkergroen. Door zijn eerder trage groei hoeft hij minder gesnoeid te worden en volstaat 1 snoeibeurt per jaar.

Buxus Babylon Beauty (‘HER2010B04’)PBR

Deze Buxus heeft eerder lichtgroene, kleine bladeren en is ook prima geschikt voor lagen toepassingen. ‘Babylon Beauty’ heeft een lage spreidende groeiwijze  indien niet gesnoeid. Dit maakt hem ook geschikt  als bodembedekker voor bv. Openbaar Groen.

Buxus Heritage (‘HER2010B02’)PBR

Deze hybride is heel gelijkend op de gekende Buxus sempervirens maar groeit iets compacter. Hij heeft donkergroen blad dat gans het jaar mooi groen blijft. ‘Heritage’ is geschikt voor universele toepassing als haag of snoeivorm.

Buxus Skylight (‘HER2009B03’)PBR

Deze selectie groeit het snelst van de 4 hybriden en heeft mooi mediumgroen blad. Door zijn goede groei is hij uitermate geschikt voor bollen, volumetoepassingen zoals wolken en wat hogere hagen.